طراحان موفق لباس ایرانی عنوان مقالاتی است که به معرفی این طراحان می پردازیم . البته این به این معنا نیست که طراحان خوب کم داریم بلکه بسیاری از این طراحان را یا در وسع ما نمی گنجد و یا هنوز بر شهرت ایشان آنچنان که باید افزوده نشده است.
در این قسمت به معرفی طراحان موفق ایرانی قسمت دوم می پردازیم . در واقع سایت ما قصد دارد به معرفی کار آفریننان و طراحان موفق مد بپردازد کسانی که کارهای متفاوت را ارائه میدهند
پگاه انواریان، طراح مد ایرانی-آمریکایی است که در سن پنج سالگی از ،طراحان لباس ایران به آمریکا مهاجرت کرده و طراحی مد را پس از طراحی لباس در موزیک ویدئوهای هالیوودی آغاز نمود. انواریان از سن شش سالگی دوخت لباس را آموزش دیده است و طراحی را از سن هشت سالگی آغاز نموده است. این پیش زمینهای بود که پس از مهاجرت به نیویورک حرفه خود را به عنوان طراحی لباس انتخاب نماید. اولین ،طراحان لباس مجموعه خود را پاییز ۲۰۰۳ در هفته مد لسآنجلس ارائه نمود و از آن زمان به بعد در خیلی،طراحان لباس بازیگران هالیوودی به چشم میخورد و تبدیل به چهرهٔ مطرحی در شبکههای مد تلویزیونی شده است.طراحان لباس انواریان، به دلیل سابقه کار در ، ساخت موزیک—- ویدئو برای خوانندههای آمریکایی، رابطهٔ نزدیک با بازیگران ،طراحان لباس و خوانندههای سرشناس هالیوودی باعث بیشتر مطرح شدن این نام در صنعت مد شده است.
یکی از دلایلی که به مطرح شدن سریع انواریان کمک کرد، سابقه کار در ساخت موزیک ویدئو برای خوانندههای آمریکایی، رابطهی نزدیک با بازیگران و خوانندههای سرشناس هالیوودی بوده است. به گفته خودش به صورت خیلی اتفاقی، زمان دوختن و هماهنگی لباس یکی از بازیگران یک موزیک ویدیو، پارچهی کشمیر را امتحان کرده و سبکی و انعطاف این پارچه به او کمک کرده تا مدل خاصی را کشف کند؛ آنقدر خاص که جنیفر لوپز، خواننده و بازیگر معروف آمریکایی، از او خواسته که آن لباس را اختصاصی برایش بدوزد.
او اولین مجموعه خود را پاییز ۲۰۰۳ در هفته مد لسآنجلس ارائه نمود و از آن زمان به بعد در خیلی از نشریات مانند: نیویورک تایمز، لس آنجلس تایمز، لوکی، مجله دبلیو و هارپر به نام پگاه انواریان اشاره گردید.
در سال ۲۰۰۷ برای هفته مد نیویورک مجموعه خود را که برگرفته از رابطه زمین و آسمان ، مجموعهای از کت چرم دامن پشمی بود را ارائه نمود.
شیوه طراحی انواریان
رنگ در طرح های انواریان بیشتر متمرکز بر رنگ های خاکستری فام تیره و مشکی می باشد. دلیل استفاده ی زیاد از این رنگ هارا، تاثیر این رنگ ها در شیک نشان دادن دوخت لباس عنوان می کند.
همچنین از نظر او همه ی پارچه ها در رنگ مشکی قشنگ تر می شوند. شرط موفقیت در کار طراحی لباس از نگاه پگاه انواریان صرفا داشتن مهارت خیاطی نیست.
از نظر او در این کار استعداد مهمترین چیز است و طراحی را موفق می داند که مثل همه نباشد و بسیار متفاوت باشد.
به عنوان مثال شیوه ی کار او منحصر به خودش بوده ، به این صورت می باشد که پارچه را روی تن درست می کند و برش می زند و آنقدر با آن بازی می کند تا ببیند که چطور به هیکل فرد می آید.
همه ی بخش ها را با دست می دوزد و سپس به خیاط اصلی می دهد.ز دیدگاه خودش طرح هایش ساده است و عجیب و غریب نیست و لزومی ندارد حتما جنیفر لوپز باشی و آن ها بپوشی و یا برای یک مراسم خیلی خاص انتخاب کنی.
اما اگر به هرکدام خوب دقت شود، جزییات خاص لباس و پارچه را می توان دید.او که طراحی های خاص ساده و شیکی را انتخاب کرده به هر حال امضای خاص خود و سبک خود را در کارهایش حفظ می کند .
او در سال ۱۹۷۹ ( ۱۳۵۸) در تهران متولد شد و زمانی که ۱۰ سال داشت در سال ۱۹۸۹ به همراه خانواده اش به آمریکا مهاجرت کرد و در رشته گرافیک در دانشگاه George Mason تحصیل کرد .
رشته تحصیلی اش زمینه خوبی در طراحی برای او ایجاد کرد . او به خوبی می دانست که چطور با طرح ها و نقش های مختلف کار کند . همچنین کار کردن برای رسانه ها و مجلات و ساخت تبلیغات رزومه خوبی برای او به حساب می آمد .
او که در سال ۲۰۰۹ به دلیل اینکه نتوانست لباس عروس مورد علاقه خود، را پیدا کند شخصاً لباس عروسش را طراحی ، کرد و این امر الهام بخش او برای راه اندازی خط لباس عروس بود.
از آن پس او خط تولید اختصاصی لباس عروس اش را در آمریکا راه اندازی کرد . او فقط به دنبال طراحی لباس عروس های زیبا نبود . او دلش می خواست لباس عروس رویاهایش را طراحی کند .
با مشورت با طراحان لباس ، مزون داران و فعالان در حوزه لباس عروس کار خودش را آغاز کرد . از ویژگی کارهای او تنها زیبایی نیست بلکه غنی بودن هویت و فرهنگ هر لباس است .
کارهای او علاوه بر زیبایی و ظرافت زنانه خاص ، پیچیدگی و بی نظیر بودن را نیز دارند . لباس عروس های او دوخته دست در آمریکا هستند و از پارچه ساتن ایتالیایی و اورگانزا و تور فرانسوی دوخته می شوند .
کارهای او از سال ۲۰۱۱ به نقاط مختلف دنیا رفته است ، از جمله کالیفرنیا، آلاباما ،کلورادو ، مریلند، پنسیلوانیا،طراحان لباس کالیفرنیای جنوبی، فلوریدا، اهایو، مینسوتا ،ویرجینیا ، نیو جرسی، کانادا، توکیو، دبی ،ترکیه، استرالیا، ژاپن، لندن و …
از کارهای ساره لباس عرویس افراد مشهوری چون دیانا دیگارمو( برنده مسابقه آمریکن آیدل ) ، و کارسا کمرون ( دختر شایسته آمریکا در سال ۲۰۱۰) و … می باشد .
نگارین صدر با برندی با نام نگارین لندن یکی دیگر از زنان طراح مد جوان و خلاق و البته به نام ایرانی است که در خارج از کشور فعالیت می کند . برند نگارین دارای ویژگی هایی همچون رنگ ، طرح های خاص و گرافیکی است و برای زن مدرن امروز طراحی شده است .
نگارین که به هنر مجسمه سازی نیز مشغول است ، طرح ها و ایده های خلاقانه خود را بر روی پوشاک نیز پیاده کرده است و هنرش را با بازی با بافت پارچه و طرح ها و نقوش بر روی لباس ها پیاده کرده تا زنان را هر چه جذاب تر نشان دهد .
از دیگر ویژگی کارهای او داشتن جزییات بسیار زیاد لباس هایش و استفاده از پارچه های فاخر ایتالیایی است . او همچنین از به روزترین تکنولوژی های دنیای مد برای تولید لباس هایش استفاده می کند .
او در طی دوران کاری اش در Donna Karan که یکی از برندهای بسیار مشهور است سبک خودش را پیدا کرد . و لباس را به یک ابزار بصری برای نشان دادن هنر تبدیل کرد .
او برند خودش را در سال ۲۰۱۱ راه اندازی کرد . پیش از این در کنار بسیاری از برندهای مشهور در ایتالیا و خانه های مد فعالیت کرد و تجربه کسب کرد .
ظهور طرح های مدرن ، شهری ، پر از طرح های گرافیکی و مدرن در کارهای نگارین باعث شد که خیلی زود توجه فعالان حوزه مد را به خود جلب کند .
شیرین گیلد در سال 1325 در ایران متولد و بزرگ شد. سپس به امریکا رفت و سرانجام در لندن اقامت کرد. کار او در زمینه طراحی لباس زمانی آغاز شد که او نتوانست لباس دلخواه خود را در فروشگاهها پیدا کند. این موضوع باعث شد که او برای خودش لباسهایی را طراحی کند. توجه و ابراز علاقه زنان دیگر به لباسهای او باعث شد تصمیم به تولید گسترده پوشاک بگیرد. سرانجام در سال 1991 به همراه شوهرش (robin guild) که یک طراح داخلی است برند خود را معرفی کرد.
ویژگی اصلی لباسهای او اندازه بزرگ و الگوهای مستطیل شکل هستند که بر روی بدن شکل میگیرند. این لباسها برای زنانی در سنین مختلف و با اندام متفاوت قابل استفاده هستند.
شیرین گیلد یک طراح خودآموخته است که تنها درسهای کوتاهی از یک معلم مدرسه هنر سنت مارتین لندن دریافت کرده است.
او با ترکیب المانهایی از لباسهای سنتی سراسر دنیا و به ویژه لباسهای مردانه ایرانی، به یک زیباییشناسی سادهگرای مدرن رسید. جزییات اضافی و زینتکاری از طراحیهایش حذف شدهاند و دقت در برش و باریک بینی در جزییات اساسی نقش مهمی در شکلگیری لباسها او دارند. شکل قومیتی و قابل استفاده بودن طرحهای او تاثیر گرفته از سابقه تاریخی لباسهای آزاد و راحت ایرانی هستند. این شیوه از پوشش انتخاب کسانی است که شیوه مُد سطح بالا با فعالیتهای آنها هماهنگی ندارد. او همچنین لباسهای مردانه با ساختار تنگ و سخت با نگاهی جدید و غیر معمول به مواد و رنگها طراحی میکند.
شهرت آثار او به خاطر استفاده از مواد غیرمعمول و تکنولوژی کارخانهای است که با پارچههای سنتی و کار دست استادکاران ترکیب میشود. پوشاک مینیمالیستی او با پارچههای منحصر به فرد ساخته شده از نخهای ابریشم، پشم، کتان، استیل، مس، کنف، بامبو، آناناس و حتی کاغذ یا ترکیبات وابسته به آن دوخته میشوند.
در سال 2004 لباسهای شیرین گیلد در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن به نمایش گذاشته شد . آثار او به عنوان بخشی از شوی زنده لباس در شب ایرانیان به روی صحنه رفت. همچنین در سال 2009 او به عنوان کاندیدای دریافت جایزه هنر معاصر جادوی ایران زمین انتخاب شد. (The Magic of Persia Contemporary Art Prize) این جایزه یک جستجوی جهانی برای یافتن نسل بعدی هنرمندان ایرانی است. علاوه بر آن آثار او در موزه برینگتون و همچنین بخشی از کلکسیون دایمی (the Fashion Institute of Technology) در نیویورک به نمایش درآمدهاند.
کمپانی غیر وابسته شیرین گیلد هر سال 3 مجموعه لباس زنانه تولید میکند و لباسهای او در بالاترین سطح بازار لباسهای آماده قرار دارند.
“شادی پرند”، ۴۸ ساله و متولد تهران است. قرار بود پزشک شود اما طب را رها کرد و رفت سراغ ارتباطات. آخر سر هم از بازار مُد نیویورک سردرآورد.طراحان لباس حالا در تهران، در خانهای که کلنگ آن را درست روز تولد او زدند، یک، کارگاه طراحی لباس دارد و انباری پراز پارچه.شادی پرند سال ،۱۳۷ ۰ به تهران بازگشت. کودکی و نوجوانی را در کارگاه خیاطی مادرش ، گذرانده بود و نخ و سوزن و پارچه با زندگیاش گره خورده بود، چنان ،محکم که طب و بعدتر ارتباطات در پاریس، آن پیوند را نگشود.
این اتفاقها تا سال ۱۳۷۱ بود. در آن سال به خاطر برخی مسائل خانوادگی به ایران برگشتم. قرار بود سفرم کوتاه باشد اما به دلایل شخصی، اقامتم در ایران طولانی شد. در این بین پارچههای قدیمی ایران را دیدم که برایم بسیار جذاب بود. تصمیم گرفتم با آن پارچهها جلیقه مردانه درست کنم. در واقع آنها را برای دل خودم درست کردم اما با تشویق یکی از دوستانم جلیقهها را به نمایش گذاشتم و برخلاف انتظارم بسیار مورد استقبال قرار گرفت و همه آنها به فروش رفت. از آنجایی که در مدت اقامتم در ایران تصمیم گرفته بودم به خارج برنگردم، آن اتفاق انگیزه و نقطه شروعی برای فعالیت حرفهای من به عنوان طراح لباس در ایران شد. او می گوید پس از آن که تصمیم به ماندن در ایران گرفته است ؛
“خیلی دنبال پارچههای ایرانی بودم و برایم مهم بود که با ترکیب پارچهها و با توجه به تعلق خاطری که به شعر و ادبیات ایران داشتم لباسی با هویت ایرانی طراحی کنم. ضمن اینکه در طراحی لباس بیش از توجه به مد روز، سعی میکردم با در نظر گرفتن شخصیت، سبک زندگی و سلیقه هر کس برایش یک پیشنهاد خوب داشته باشم. مجموعۀ این مسائل باعث شد که از کارهایم استقبال شود. البته که تفاوتهای زیادی بین فضای کاری من در داخل و خارج از ایران وجود داشت ولی انتخاب من این بود که اینجا کارم را ادامه دهم. “
خانم پرند که دنباله رو راه مادر در مشغله لباس و مد و خیاطی بوده اند . به عنوان یک طراح مدرن و صاحب سبک که سالیان طولانی در این راه گام برداشته اند، در سمت داوری در جشنواره های مدو لباس ؛ حضور در موزه ویکتوریا آلبرت به عنوان نماینده مد ایران با مجموعه ای از طراحی های نو از پارچه های دارایی و لنگهای ایرانی در طراحی نو حضور یافت و در بسیاری از رویدادها به عنوان یک پیش کسوت ایرانی در طراحی لباس مطرح هستند.
شهلا مهدوی، طراح لباس ایرانی است. وی پیش از این لباسهای زیادی طراحی، و به بازار عرضه کرده بود. علاقه مهدوی به خیاطی از دوران کودکی و هنگام ، نشستن کنار چرخ خیاطی مادرش شکل گرفت. مهدوی نیمه، دوم دهه ۴۰، از دانشگاه هنرهای تزئینی فارغالتحصیل و در رشته طراحی پارچه مشغول به کار شد . علاقه او به حرفهاش روزبهروز بیشتر شد ،و تحصیلات همسرش ، در رشته دکوراسیون داخلی منجر به سوق دادن او به نقاشی شد. سفرهای زیاد نیز منجر به آشنایی با دوستانی شد، که «شهلا مهدوی» ، را با صنعت پوشاک و آشنایی با برندهای متنوع آشنا کرد.طراحان لباس همین موضوع گامی برای قدم گذاشتن به دنیایی بزرگتر شد، دنیای پارچه و مد و طراحی و در یک کلام صنعت قوی پوشاک. وی اکنون یکی از طراحان معروف لباس ایرانی در کشور است که توانسته،طراحان لباس در کنار حرفه خود اشتغال غیرمستقیم نیز ایجاد کند.
فرناز عبدلی، طراح لباس و مُد ، طراح گرافیک، منتقد هنری و بازیگر تئاتر، متولد اردی بهشت ماه ۱۳۶۶، ایران.شیراز.فسا.کارشناسی طراحی گرافیک،طراحان لباس ارشد MBA از دانشگاه بهشتی تهران و دارای مدرک از مدرسه مد ، و فشن IED بارسلونا، ب %۸c.html ه خاطر ایجاد برند معروف “پوش/POOSH” ، که بعدتر به “پوشِ ما/” تغییر نام داد و طراحیهای ، غیرمتعارف و آغازگر سبکِ مدرنِ پوششِ جوانان در ایران شناخته میشود.طراحان لباس فرناز در سال ۲۰۱۳میلادی بعد از چند سال فعالیت در زمینه ،طراحان لباس طراحی لباس با ارائه مجموعه بهار و تابستانِ برند پوش و عکاسی ، از مدلها در خیابانهای شیراز و مکانهای عمومی با لباسهای طراحی شدهٔ عجیب برای عرف جامعه اسلامی .
فرناز عبدلی در فهرست ۷۰ طراح برتر نام دار ایرانی در سراسرِ دنیا به گزارش سایت مُد و پوشاکِ به پوشی و همچنین جزو ۱۰ زنِ رؤیایی جهان در سال ۲۰۱۳ به گزارش سی ان ان دیده می شود .
نوشین نوبخت معروف به آنا نوشین یکی از طراحان مدل لباس و مدلینگ های مشهور هلند است.او بنیان گذار مجله اینترنتی مد و زیبایی NSMBL است.
خانم نوشین نوبخت (متولد سال ۱۳۶۵ در تهران )، معروف به آنا نوشین در کشور هلند در صنعت طراحی و مدلینگ فعالیت دارد .سال ها پیش همراه با خواهر، پدر و مادرش برای زندگی به هلند مهاجرت کرده است.در سال 2011 مجله ی اینترنتی به نام NSMBL را راه اندازی کرد که دارای محتوای مد و لباس دخترانه بود و مورد توجه و استقبال زیاد دختر خانم های جوان قرار گرفت . آنا پایه گذار موسسه آنا نوشین است که هم اکنون با بسیاری از برندهای مطرح دنیا، از شانل و پرادا گرفته تا حتی برند ورزشی نایکی همکاری می کند. دفتر او در آمستردام یکی از مراجع ارائه شیک ترین مدها برای زیباتر کردن زندگی برای زنان است.
آنا نوشین کتابی با عنوان On Top را سال 2015 منتشر کرده که محتوای آن در زمینه ی مد و لباس می باشد . او در مقدمه ی کتابش از چگونگی ورودش به دنیای مد، از خاطرات اولین روزهای مهاجرت در هلند و استقبال دوستانش از لباس ها و آرایش موهایش تا رسیدن به جایگاه فعلی نوشته است.
کتاب بعدی او که در ادامه کتابی قبلی است با نام On Life در سال ۲۰۱۶ به چاپ رسیده است.
در سال 2016 خط لباس زیر زنانه خود را در Hunkemöller (تولیدکننده پوشاک هلندی) و همچنین برند جواهرات خود به نام Anna + Nina راه اندازی کرد.