هنر عکاسی دارای ژانرها و حوزه های مختلفی میباشد. یکی از این ژانرها عکاسی مد یا فشن (fashion photography) است. سبکی که علاوه بر خلاقیت و ایجاد زیبایی بصری در عکس نیاز به ابزارها و ادوات مختلف عکاسی را نیز دارد. عکاسی مد در جهان کاملا شناخته شده است. در ایران هنوز مرجع رسمی یا غیر رسمی برای آموزش این سبک از عکاسی وجود ندارد. به همین سبب گاها در کشور ما این ژانر از عکاسی با دیگر ژانرها و شاخه ها اشتباه گرفته میشود.
به تصویر کشیدن طراحی انواع لباس، نوع پارچه، زیور آلات و دیگر کالاهای وابسته با استفاده از عکاسی و ابزارهای آن، با ایجاد زیبایی بصری در این ژانر از عکاسی قرار میگیرد. در واقع دو هنر با هم ادغام شده تا سبک و استایل زندگی و همچنین شناساندن و ترغیب مردم به کالایی خاص را به عهده دارند. از این رو گاها زیر شاخه ای از عکاسی تبلیغاتی نیز محسوب میشود. اما امروزه عکاسی مد فقط به شناساندن محصولی خاص محدود نمیشود. بلکه به جنبه های زیبایی شناسی آن با کمک عکاسی نیز توجه میشود.
آدولف دمایر عکاس فرانسوی آلمانی را میتوان از پیشگامان عکاسی مد دانست. اولین عکس های او در این زمینه در سال 1913 برای مجله مشهور ووگ به چاپ رسید. او در زمان هایی خاص و با استفاده از زوایای منحصر به فرد خود از مدل عکاسی میکرد. بیشتر عکس های او در مجله مشهور هارپر بازار چاپ شدند.
تجهیزات لازم برای عکاسی فشن و مدلینگ
اولین چیزی که تیم برآن تاکید میکند این است که تجهیزات آنقدری که به نظر میرسد مهم نیست. اگر سوژه درست باشد، دیگر زیاد اهمیت ندارد که با نیکون عکس میگیرید یا کنون یا iPhone ، وقتی از او پرسیده میشود که تجهیزاتی باید خرید توصیه او این است که آنچه دوستانتان دارند بگیرید. به این ترتیب میوانید لنزها و وسایلتان را به یکدیگر قرض دهید. همچنین توصیه میکند که بر لنز و دوربینتان تسلط پیدا کنید. هرچه بیشتر برای کار با این لنزها وقت بگذارید عکسهایتان هم بهتر میشود.
برخی از تجهیزات داخل کیفش شامل Nikon D4 و لنز 70-24 و انواع لنزهای فیکس و فلش SB نیکون و سیستم نورسنج. به هرحال او همیشه خلاق بوده است مخصوصا در اوایل کارش و به تجهیزات پیشرفته هم دسترسی نداشته است.
چگونه در عکاسی مد یا فشن و مدلینگ موفق باشیم؟
جدای از تجهیزات او چند نکته ارزشمند درباره چگونگی موفقیت در عکاسی فشن و مدلینگ در اختیارمان میگذارد. در اینجا چندتایی از آنها را ذکر میکنم:
در عکاسی مد یا فشن. فقط عکاسی و استفاده از ابزار های آن ملاک نیست. بلکه عکاس باید با فرهنگ بومی و اجتماعی که در آن قصد عرضه طراحی مد نظر را دارد آشنا باشد. همچنین با شناخت اینکه مخاطب چه رده سنی از افراد اجتماع را تشکیل میدهد میتواند به ثبت های موفق تری دست بزند.
منبع:ویزوریو و پیکچرکورکت
شاید این مقاله را هم دوست داشته باشید: